WK raakt uit zicht voor Stekelenburg

Maarten Stekelenburg raakt steeds verder verwijderd van deelname aan het WK. De 31-jarige keeper startte het competitieduel van Fulham met Newcastle United zaterdag op de bank en deed daarmee slechte zaken in de keepersstrijd bij Oranje. De Duitse coach Felix Magath koos voor de Engelsman David Stockdale onder de lat.

Jan Vertonghen & Maarten Stekelenburg
Stekelenburg miste de confrontatie met zijn rivaal voor een plek in de WK-selectie, Tim Krul. Laatstgenoemde verdedigt het doel van Newcastle United. John Heitinga start wel bij Fulham, terwijl ook Luuk de Jong en Vurnon Anita een basisplaats hebben bij de Magpies.

Stekelenburg en Krul zaten beiden niet in de selectie van het Nederlands Elftal voor de laatste oefeninterland tegen Frankrijk (2-0 verlies). Jeroen Zoet, Jasper Cillessen en Michel Vorm kregen wel een oproep, waarbij laatstgenoemde zich vanwege griep afmeldde.

In 2012 voor het laatst in Oranje

Vorm startte zaterdag in de basis bij Swansea City tegen West Bromwich Albion. Ook voor Jasper Cillessen (Ajax) en Jeroen Zoet (PSV) liggen dit weekeinde basisplaatsen in het verschiet. Kenneth Vermeer moet zich bij Ajax tevreden stellen met een reserverol.

Stekelenburg speelde voor het laatst voor Oranje in het WK-kwalificatieduel met Roemenië op 16 oktober 2012 (1-4 winst). Op de voorgaande twee grote toernooien, het WK van 2010 en het EK van 2012, was hij nog de nummer één onder de lat bij Oranje. Voor de oefeninterlands tegen Japan (2-2) en Colombia (0-0) in november vorig jaar zat hij voor het laatst bij de groep, maar kwam hij niet in actie.

0 reacties:

Een reactie posten

More

Zoek nieuwsberichten