'Vermist vliegtuig laatst gezien in Straat van Malakka'

Het Maleisische leger heeft mogelijk een spoor gevonden van de vermiste Boeing 777 van Malaysian Airlines. Volgens een militaire bron vloog het toestel nog een uur nadat het van de radar was verdwenen.
Het toestel met 239 mensen aan boord verdween zaterdag van de radar en werd sindsdien niet teruggezien. De Maleisische autoriteiten zeiden eerder dat vlucht MH370 een uur na het opstijgen in Kuala Lumpur verdween. Op dat moment zou het vliegtuig zich ongeveer tussen het Maleisische Kota Bharu en Vietnam bevonden hebben.
'Het vliegtuig veranderde van koers na Kota Bharu en begon lager te vliegen', zegt een militaire bron aan persbureau Reuters. 'Het raakte tot de Straat van Malakka.'
Eerder had een chef van luchtmacht al gemeld dat de militaire radar het vliegtuig om 2.40 uur voor het laatst gezien had nabij het eiland Pulau Perak in het noorden van de Straat van Malakka. Dat is zo'n uur en tien minuten nadat het toestel van de schermen van de luchtverkeersleiding was verdwenen.
Volgens sommige bronnen werden reeds brokstukken van het toestel teruggevonden, maar dat bericht werd door de Maleisische autoriteiten ontkend. Teams uit negen landen zetten de zoektocht daarom voort en het zoekgebied werd nogmaals uitgebreid.
Intussen blijven de Maleisische autoriteiten de zaak onderzoeken. Voorlopig wordt vooral aan een mogelijke kaping, sabotage of zelfmoord gedacht. 

0 reacties:

Een reactie posten

More

Zoek nieuwsberichten