Klachten over uitspraken Wilders naar OM

Het Bureau Discriminatiezaken in Den Haag heeft drie klachten over uitspraken van PVV-voorman Geert Wilders doorgestuurd naar het Landelijke Expertise Centrum Discriminatie (LECD) bij het Openbaar Ministerie. Wilders sprak gisteren op verkiezingscampagne in Den Haag en zei dat zijn kiezers stemmen voor 'een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen'.

PvdA-voorzitter Hans Spekman zei vandaag dat hij van deze uitspraken moest braken. Wilders hoopt niet dat Spekman daadwerkelijk moet braken, maar dat zou volgens hem wel 'een mooie aanleiding zijn om eens een keer een schone trui aan te trekken'.

In het RTLZ-interview herhaalde Wilders dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in statistieken over criminaliteit en bijstand. Dit 'Marokkaans tuig' moet wat hem betreft het land uit.

Doorgestuurd

Het bureau in Den Haag ontving volgens een woordvoerder 'meerdere negatieve signalen over Wilders' uitspraken. Drie mensen legden echter een specifieke en ondertekende klacht neer en die zijn nu, zoals gebruikelijk bij dit soort meldingen, doorgestuurd naar het LECD.

Het is niet bekend wanneer het expertisecentrum zich over de klachten uitspreekt.

1 opmerking: Leave Your Comments

  1. Moet hier dan tijd en geld aan besteed worden?

    Beetje propaganda?

    Kom zeg..wie malde erom van dit stel huichelaars toen ze bijdroegen aan 1,3 miljoen onder het bestaansminimum

    Laat Rabbae maar weer een betoog houden..dat moeten mí de Marokkanen zelf regelen..maar nu eens iedereen weer cosmetische fatsoenswinst te kunnen halen..zo vlak voor de verkiezingen en het met het vingertje te wijzen onder het motto: "het is toch wat me die man.."
    De moraal van de "markt". de statistiek,de verdraaide wetenschap en verwrongen sociale eigenschappen..Kijkt de VVD zo goed naar eegen gerommel, corruptie, fraude en ongein..?
    Mag je natuurlijk ook niks van zeggen..De PvdA is niet minder..niet erg frisjes

    En welk volk deken ze nu met dit soort grappen te vertegenwoordigen?
    Nu ineens de morele volksbewakers..Kom zeg.. ga elders pruilen.. en kosten mag niet in het publiek zonder gegoede reden..en pastoortje spelen evenmin.

    BeantwoordenVerwijderen

More

Zoek nieuwsberichten