Dode en ondervoede dieren in Grottenaquarium

In Valkenburg zijn diverse instanties zaterdag begonnen met de ontruiming van het ondergrondse Grottenaquarium, aan de weg naar de Cauberg. In de aquaria en terraria zijn dode en ernstig verwaarloosde dieren gevonden, na een melding die gisteren was binnengekomen. Dat meldde de Dierenbescherming vandaag.

Het gaat om piranha's, kogelvissen, zeepaardjes, sidderalen, kaaimannen, leguanen, reuzenpadden, schildpadden en krokodillen. Een deel van de dieren was dood, een deel was ernstig ondervoed. Volgens de Dierenbescherming zijn de dieren niet meer verzorgd sinds het overlijden van de beheerder van het Grottenaquarium, enige tijd geleden.

De gemeente, de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming brengen de nog levende dieren over naar opvangadressen.

De LID kan nog niet zeggen hoeveel dieren levend dan wel dood uit de grot zijn gehaald. Ook is nog niet te zeggen hoe lang de dieren zonder voer hebben gezeten, maar het gaat zeker om weken, aldus een woordvoerder. De dienst hoopt ook antwoord te krijgen op de vraag waarom niemand eerder alarm heeft geslagen na de dood van de beheerder.

0 reacties:

Een reactie posten

More

Zoek nieuwsberichten