Dode en gewonde in Almere door schoonmaakmiddel

In een woning in Almere is gisteren een man overleden door de aanwezigheid van een dodelijke concentratie chloor, afkomstig van een schoonmaakmiddel. Een andere persoon werd onwel door de stof, net als vijf hulpverleners. Dat heeft de brandweer gisteravond meegedeeld.
De damp die uit het schoonmaakmiddel in het huis kwam, is bij hoge concentraties 'kennelijk giftig', aldus Veenstra. De overledene is een man. Over de persoon die bewusteloos werd gevonden in het huis aan de Kaneelstraat, is niets bekend.

Douchen en ogen spoelen
De mensen die in direct contact kwamen met de slachtoffers of in de woning aanwezig waren, moesten douchen, hun ogen spoelen en schone kleren aantrekken. Met de hulpverleners, die door de chloordamp irritaties opliepen aan ogen en slijmvliezen, gaat het inmiddels beter. Ook de buiten bewustzijn geraakte betrokkene is buiten levensgevaar.

Eerste hulp tijdelijk dicht
De afdeling Spoedeisende Hulp van het Flevoziekenhuis in Almere, die werd afgesloten nadat er mensen onwel waren geworden, is weer open.

De brandweer in Almere zei al vrij snel na het onderzoek geen 'giftige waardes' te hebben gemeten in de woning. Dat zou erop duiden dat de stoffen die voor problemen zorgden, al waren verdampt. Volgens Veenstra zijn de mensen onwel geworden door een schoonmaakmiddel dat gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is.

Familieleden
Volgens Omroep Flevoland werd de politie ingeschakeld door familieleden die op bezoek wilden komen. Toen ze door het raam keken, zagen ze de slachtoffers op de grond liggen.

0 reacties:

Een reactie posten

More

Zoek nieuwsberichten